2024

pátek 29. března


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


 


Milí příznivci ODS,

v tomto týdnu uplynulo pět měsíců od jmenování vlády, která následně nezískala důvěru Sněmovny. Rýsuje se vznik kabinetu opřeného o komunisty, který se v absenci vizí a smysluplné politiky nebude od té současné příliš lišit. Lze očekávat, že bude spíš ještě horší. Je tedy legitimní se ptát, jaká je vlastně politika hnutí ANO a premiéra v demisi Babiše. Na tuto otázku se ve svém komentáři v tomto týdnu zaměřil předseda ODS Petr Fiala a jeho odpověď je jednoznačná: vláda vládne bez programu a bez vize, slibuje miliardové investice na všechny strany, opakuje prázdné fráze a v současné době hojnosti nemyslí na budoucnost.

‚‚Takováto programová a obsahová vyprázdněnost politiky tu ještě nikdy nebyla. Tradiční politika se zhroutila, to, co zde vidíme v posledních šesti měsících, je karikatura vládnutí. Program je pro ně cár papíru a už ani na ten nenapíší nic, co by Českou republiku posunulo dál a co by nám umožnilo dobře využít současnou ekonomickou situaci. Andrej Babiš si asi vážně pod vládním programem představuje, že bude jezdit po celé republice a každému slíbí, co mu na očích uvidí. Tak vláda, podle toho, kde je, rozdává budoucí obchvaty, stadiony, školy a vlastně cokoli... S takovým ‚kouzelným měšcem‘ by dokázal být premiérem kdokoli z deseti milionů občanů naší země. Jenomže měšec kouzelný není, za sliby nic nedáš a neexistenci normální, poctivé, programové vládní politiky jednou zaplatíme všichni,‘‘ uvedl ve svém komentáři Petr Fiala.

Hodnocení současné politické situace byly v tomto týdnu věnovány také Aréna J. Soukupa na TV Barrandov, jejímž hostem byl místopředseda ODS Miloš Vystrčil nebo rozhovor s místopředsedou Martinem Kupkou na Info.cz.

Ve čtvrtek se uskutečnila 15. schůze Senátu, která se mimo jiné zabývala novelou zákona o střetu zájmů, jež by měla zmírnit tento zákon ve vztahu ke komunálním politikům, navýšením počtu vojáků AČR v zahraničních misích či problémy strukturálně poškozených regionů. Senátoři ODS ve svém usnesení také vyzvali prezidenta Zemana, aby se zdržel výroků poškozujících dobré jméno ČR. Komentář k vyslání dalších vojáků do spojeneckých misí pak připojil místopředseda senátorského klubu Jiří Oberfalzer.

Diskusní kulaté stoly k programu ODS pro podzimní komunální volby se tentokrát uskutečnily v Klatovech, kam zavítal i předseda ODS Petr Fiala, a v Přerově s místopředsedou Martinem Baxou. Poslední kulatý stůl před programovou konferencí plánovanou na 26. května se bude konat příští týden v Litomyšli.

Závěrem bych Vás ráda pozvala ke zhlédnutí videa z další z návštěv předsedy Petra Fialy u dlouholetých úspěšných starostů ODS. Tentokrát zavítal za panem starostou Jiřím Kučerou do Humpolce.

Přeji Vám krásný víkend.

Co ještě stojí za pozornost?

Alexandra Udženija: Co týden dal, aneb symboly

Jan Skopeček: Nedůvěru vláda využívá pružně. Při personálních čistkách nevadí, daně ale kvůli ní snižovat nechce

Martin Kupka: Duel Seznam.cz: Bude mít Česko konečně vládu s důvěrou?

Stanislav Blaha: Vybral si Babiš komunisty, nebo komunisté Babiše?

Martin Červíček: Komentář k personálním změnám v bezpečnostních složkách

Petr Fiala: Izrael je jediný opravdu demokratický stát na Blízkém východě

Veronika Vrecionová: Potřebujeme rodinné firmy, ne Babišův holding

Martin Červíček: Policie by se měla za neoprávněné zadržení cizinců omluvit

Martin Kupka: Události, komentáře: Doprava v Česku

Tomáš Jirsa: Události, komentáře: Spor o zahraniční mise

Veronika Vrecionová: Pro ODS i krajinu je rozhodující způsob zemědělského hospodaření

 

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz