2024

pátek 26. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


Milí příznivci ODS,
záhy po skončení programové konference, která se konala minulou sobotu v Líbeznicích, jsme v Poslanecké sněmovně představili první legislativní předlohu, která vychází z jednoho z našich programových závazků v sociální oblasti. V ní navrhujeme zvýšení důchodů o pevnou částku 1 000 korun všem, kteří jsou v důchodu 20 let, ve druhé variantě i 25 let. ‚‚Na programové konferenci jsme představili naše priority centrální linky kampaně do komunálních a senátních voleb. Velká část našich návrhů se týká seniorů. Kromě služeb poskytovaných obcemi může v době ekonomického růstu zlepšit život seniorů i stát. Z tohoto důvodu jsme minulý týden navrhli zvýšení důchodů zhruba 640 tis. seniorům, kteří jsou vyššího věku,‘‘ uvedl  k tomu předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura. Záznam z tiskové konference naleznete zde.

V tomto týdnu Sněmovna znovu projednávala také další z našich programových priorit, a sice zmírnění tzv. protikuřáckého zákona, které předložil místopředseda poslaneckého klubu Marek Benda spolu s dalšími více než 80 poslanci napříč všemi stranami. Ačkoliv mezi nimi bylo i 20 poslanců hnutí ANO, byly to právě hlasy tohoto hnutí, které nakonec jednotně tuto iniciativu zamítly a spolu s tím odmítly i alespoň částečné obnovení práva majitelů hospod a restaurací rozhodovat o svém majetku.

Klíčovým bodem jednání Poslanecké sněmovny bylo dnes schválení dvouletého mandátu pro vysílání vojáků Armády ČR do zahraničních misí. ODS v minulosti opakovaně deklarovala, že takto významný návrh by měla Parlamentu předkládat ke schválení vláda s důvěrou Poslanecké sněmovny. Bohužel, poslanci odmítli náš návrh na oddělené hlasování o misích, které jsou bezodkladné, a odložení rozhodnutí o zbylých na dobu, kdy vznikne plnohodnotná vláda. ODS přesto setrvala na své dlouhodobé podpoře účasti ČR ve spojeneckých akcích a mandát nakonec podpořila i jako celek. ‚‚Pro ODS je zahraničně politický zájem státu nad vším, ctíme zájmy ČR, jejích občanů a spojenecké závazky. Proto jsme se rozhodli pro mise hlasovat. Nechtěli jsme vyvíjet žádný nátlak, vydírat ani dělat z věci politikum. Předložili jsme kompromisní návrh na schvalování pouze bezodkladných misí, hnutí ANO ale naši vstřícnost a zásadovost pochopilo tak, že nemusí vyjednávat a hledat dohodu. Hluboce nás znepokojuje, kam až nechalo hnutí ANO dospět stav politických věcí v ČR a skutečnost, že si komunisté začali osobovat právo mluvit do zahraniční politiky,‘‘ uvedl po hlasování předseda ODS Petr Fiala. Záznam z tiskové konference po jednání naleznete zde.

Dovolte, abych Vás závěrem pozvala ke sledování nedělní Partie na TV Prima, jejímž hostem bude poslanec Marek Benda, a také Otázek Václava Moravce, kterých se zúčastní místopředseda ODS Martin Kupka.

Co ještě stojí za pozornost?
Petr Fiala: Otázky Václava Moravce

Petr Fiala: Týden v politice

Václav Klaus ml.: (Tradiční) debakl u maturit

ODS odmítá rušení matrik. Je to další zásah do života obcí „od stolu“

Petr Fiala: Země je v nejhlubší politické krizi. A může za to Zeman s Babišem

Jan Zahradil: Práce v zahraničí bude těžší, Evropa se brání konkurenci nových členů

Jan Skopeček: Interview ČT24: EU trápí polská justice, ale peníze chce směřovat zemím, které porušují ekonomická kritéria

Jan Bauer: ODS odmítla návrh socialistů na zrušení karenční doby

Jan Zahradil: Méně eurodotací? Dobrá, ale zapomeňte na kvóty

Martin Kupka: Upozornění lepší než pokuta aneb Jak by stát mohl pomáhat lidem

Jan Skopeček: Projev na schůzi Poslanecké sněmovny k fiskálnímu paktu

Petr Fiala: Press klubu Frekvence 1: Byli jsme svědky neskutečného politického pokrytectví

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz