2024

pátek 26. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


 

Milí příznivci ODS,

jistě jste zaznamenali, že v úterý proběhly po celé České republice demonstrace proti vznikající polokomunistické vládě Andreje Babiše. Zúčastnily se jich tisíce lidí, včetně spousty občanských demokratů. Na pražském Václavském náměstí promluvila i Miroslava Němcová, která varovala před spojenectvím bývalých agentů StB Bureše a Falmera. Demonstrace podpořil také předseda ODS Petr Fiala: „Demokracie a svoboda zde nejsou automaticky a navždy. Je třeba o ně pečovat. Mám proto velký respekt ke všem, kterým není budoucnost ČR lhostejná.

Bez ohledu na úterní demonstrace ale prezident Miloš Zeman ve středu podruhé jmenoval Andreje Babiše premiérem a pověřil ho sestavením vlády. Podle Petra Fialy tím dal prezident jasně najevo, že mu nezáleží na tom, s kým bude stávající premiér v demisi vládnout: „Druhé jmenování Andreje Babiše premiérem je především výsměchem členům ČSSD, kteří v současné době v referendu rozhodují o tom, zda jejich strana má vstoupit do vlády s ANO.“ Druhým dechem zároveň dodal, že ODS bude polokomunistické vládě tvrdou opozicí. Celý jeho komentář si můžete přečíst zde. Jmenování Andreje Babiše premiérem se věnoval i předseda senátorského klubu Miloš Vystrčil v Událostech, komentářích.
 
I přes třaskavou vnitropolitickou situaci nezapomínáme na zahraniční politiku. Místopředseda poslaneckého klubu Jan Skopeček uspořádal ve čtvrtek seminář na téma Dublin IV - jak se ubránit masové migraci, na kterém vystoupili odborníci nejen z řad ODS. Například náš europoslanec a předseda evropské strany ACRE Jan Zahradil uvedl, že kvůli navrhovanému nařízení Dublin IV stojí za to jít v Radě EU do konfliktu.

Abychom ale neskončili negativně, Petr Fiala byl na dalším výjezdu, tentokrát navštívil Plzeň, kterou mu představil místopředseda ODS a kandidát na primátora Martin Baxa. Podle Petra Fialy je Plzeň trochu jako ODS: „Umí skloubit tradice a konzervatismus, ale zároveň i otevřenost novým věcem.“ Radost mu udělala také návštěva plzeňského fotbalového klubu a samozřejmě plzeňské pivo :-) Podívejte se na celou reportáž z výjezdu. A v neděli nezapomeňte naladit ČT24, ve druhé části Otázek Václava Moravce bude diskutovat předseda našeho poslaneckého klubu Zbyněk Stanjura.
 
Co ještě stojí za pozornost?

Alexandra Udženija: Příliš bílý muž na kole, aneb když platíme za vlastní urážky

Petr Fiala: Babiš ukázal, že pravidla ho nezajímají. To je krok ke ztrátě demokracie

Martin Kupka: Otázky Václava Moravce

Marek Benda: Partie

Veronika Vrecionová: Názory bez cenzury - Zpřísní se protikuřácký zákon?

Petr Fiala: Nepravdy a polopravdy Andreje Babiše

Alexandra Udženija: Nesmíme bezhlavě rozdávat peníze

Jana Černochová: Události, komentáře: Armádní zakázky

Alexandra Udženija: Instintky Jaromíra Soukupa

Jan Bauer: Aréna Jaromíra Soukupa

Jan Zahradil: Vztahy Evropy a USA se definitivně ocitly na historické křižovatce

Evžen Tošenovský: Jedna z rozumných věcí v rozpočtu EU - 100 mld. eur na vědu a výzkum

Václav Klaus ml.: Druhá, a ještě horší, inkluze je před branami škol

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz