2024

pátek 19. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


Milí příznivci ODS,
zdravím Vás po krátké pauze s dalšími novinkami z Občanské demokratické strany. Poslední dny byly především ve znamení smutného 50. výročí od obsazení Československa vojsky Varšavské smlouvy v čele se Sovětským svazem. Velká spousta občanských demokratů si toto výročí připomněla tichým pochodem a položením květin na pražském Klárově u pomníku Marie Charouskové, která zde byla smrtelně postřelena jedním z okupantů. Předseda ODS Petr Fiala při té příležitosti připomněl, že poučením z roku 1968 by mělo být to, že ti, kdo zpochybňují, že patříme k demokratickému Západu, zrazují národ. Ještě ten samý večer musela demokratické hodnoty obhajovat Miroslava Němcová v Událostech, komentářích.

 

Poučení z roku 1968? Ti, kdo zpochybňují, že patříme k demokratickému Západu, zrazují národ.
Petr Fiala

 

V tomto týdnu jednala také Poslanecká sněmovna, která se zabývala především zvyšováním důchodů. Vláda navrhovala zvýšit penze o 1 000 Kč všem, kteří jsou starší osmdesáti pěti let. Naši senátoři ale prosadili spravedlivější verzi, se kterou původně přišel místopředseda poslaneckého klubu ODS Jan Bauer – přidáno měl dostat každý, kdo je v důchodu 25 let a více. To by podle předsedy senátorského klubu Miloše Vystrčila pomohlo především matkám, které za socialismu vychovávaly děti. Vládní koalice ANO, ČSSD a KSČM však naši, spravedlivější verzi odmítla.

V minulém týdnu jednal také Senát, který podpořil novelu zákona o pozemních komunikacích. Tuto novelu zákona už ve Sněmovně vylepšil místopředseda ODS Martin Kupka, kterému se povedlo prosadit, že stát bude mít prostřednictvím datové schránky povinnost informovat občany o končící platnosti technické kontroly jejich vozu.

S končícími prázdninami se začíná rozbíhat horká kampaň před komunálními a senátními volbami, proto mi dovolte Vám závěrem popřát co nejvíce sil a energie pro přesvědčování voličů a co nejlepší reprezentaci značky ODS.
 
Co ještě stojí za pozornost?

Alexandra Udženija: Výchova podnikání v Čechách

Jan Skopeček: 90′ ČT24: Zvýšení důchodů

Pavel Žáček: Justice selhala při vyšetřování srpnové vlastizrady. Za pomoc okupantům byl odsouzen jediný člověk

Miloš Vystrčil: 20 minut Radiožurnálu: Nejvíce odvádí na důchody ten, kdo vychová ekonomicky aktivní děti

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz