2024

úterý 19. března


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


Milí příznivci ODS,

nemůžeme začít jinak než skvělou zprávou. Předsedou Senátu se totiž ve středu na ustavujícím zasedání horní komory stal dlouholetý senátor a primátor Teplic Jaroslav Kubera a místopředsedou horní komory další z našich senátorů Jiří Oberfalzer. Kubera jasně řekl, co pro něj bude ve funkci prioritou„Hlavní poslání horní komory Parlamentu v tomto volebním období je ochrana Ústavy, demokracie a svobody,“ a dodal: „Přerod politika ve státníka není jednoduchý, ale jsem přesvědčen, že díky svým zkušenostem jsem takového přerodu schopen.

 

„Hlavní poslání horní komory Parlamentu v tomto volebním období je ochrana Ústavy, demokracie a svobody.“

Jaroslav Kubera
 


Zbytek týdne už bohužel tolik radosti nepřinesl. Nejnovější vývoj v kauze Čapí hnízdo ukazuje, že jsme měli pravdu, když jsme tvrdili, že premiérem nemůže být trestně stíhaná osoba. Proto jsme ve Sněmovně i v Senátu iniciovali schůzky demokratických stran, ze kterých vzešlo jasné sdělení: Andrej Babiš by neměl být premiérem ČR, než dojde k vyšetření celé kauzy. Horní komora k tomu přijala na návrh předsedy senátorského klubu ODS Miloše Vystrčila i usnesení, ve kterém vyjadřuje premiérovi nedůvěru.

Celou kauzu komentoval v Interview ČT24 a Událostech předseda Petr Fiala: „Andrej Babiš by měl rezignovat na funkci předsedy vlády, aby mohlo dojít k nezávislému vyšetření kauzy Čapího hnízda. Není možné, aby člověk, který čelí takto závažným problémům, zůstal předsedou vlády. Věřím, že si to uvědomí i vládní poslanci.“ V Událostech, komentářích se k celé situaci v úterý vyjádřila také první místopředsedkyně ODS Alexandra Udženija. Devadesátka ČT24 patřila tento týden místopředsedovi Martinu Kupkovi a předsedovi senátorského klubu Miloši Vystrčilovi. Ve čtvrtečních Událostech, komentářích se k senátnímu usnesení vyjadřoval nový místopředseda horní komory Jiří Oberfalzer.

Na závěr mám ale přece jen ještě jednu dobrou zprávu, kandidátem evropské frakce ECR na příštího předsedu Evropské komise (tzv. spitzenkandidat) se stal dlouholetý občanskodemokratický europoslanec a bývalý místopředseda ODS Jan Zahradil.

Obzvlášť v těchto hektických dnech nesmíme zapomenout na významné výročí, které si připomeneme už v sobotu 17. listopadu. Čeká nás oslava svátku boje za svobodu a demokracii. Pokud si ho nemůžete připomenout společně s námi v 9:30 na Národní třídě, budeme rádi, když tento významný den oslavíte ve své obci. Ať už vyvěšením vlajek nebo vzpomínkovou akcí.
 
Co ještě stojí za pozornost?

Miroslava Němcová: ČRo Plus: Viníkem je Babiš a jeho touha po penězích. Zatáhl svou rodinu do podvodu

Petr Fiala: Západ jsme za třicet let nedohnali. A teď brzdíme

Alexandra Udženija: Národní zájmy jako nutná podmínka přežití

Jaroslav Kubera: Události ČT: Plány nového předsedy Senátu

Pavel Žáček: Revoluce na odstřel

Miloš Vystrčil: ČRo Plus: Senát potřebujeme, ale nedaří se to vysvětlit veřejnosti

Jana Černochová: Mírová, nebo bojová? Chaos v rétorice premiéra Babiše

Jan Skopeček: Aréna Jaromíra Soukupa

Evžen Tošenovský: Nová evropská telekomunikační pravidla podpoří zavedení 5G sítí a nezávislost národních regulátorů

Petr Zimmermann: Duel Seznam.cz: Konec podvodů s nemocenskou, nebo špatně připravený paskvil?

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz