2024

úterý 19. března


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


Milí příznivci ODS,

týden jsme odstartovali volbou lídra pro volby do Evropského parlamentu. Výkonná rada zvolila zkušeného europoslance Jana Zahradila, který bude prosazovat rozumný pohled na EU: „Chceme být hlasem zdravého rozumu mezi dvěma extrémy – antievropskými radikály a proevropskými fanatiky.“ Předseda Petr Fiala jasně řekl, proč bude ODS v jarních volbách nejlepší variantou: „Kandidátka ODS a lídr kandidátky bude nejlepší rozumná volba v České republice pro všechny, kteří chtějí EU zachovat, a doslova zachránit.“


Poslouchat komunistické argumenty od KSČM nepřekvapí, poslouchat komunistické argumenty od ČSSD a ANO je smutné. Ale tak to dnes je.

Petr Fiala    


ODS se dlouhodobě opírá o komunální politiky, po letošních volbách máme víc než 200 starostů, kteří odvádějí skvělou práci. Možná k tomu přispívají i semináře, které pravidelně děláme. Tento týden se desítky našich starostů zúčastnily setkání, které pořádali místopředsedové Martin Baxa a Martin Kupka. Nejvíce se věnovali stavebnímu řízení a digitalizaci. A mimochodem, o digitalizaci jenom nemluvíme, ale navrhujeme konkrétní řešení. Ve středu představil Martin Kupka se Zdeňkem Zajíčkem digitální ústavu. To znamená, že každý občan bude mít právo na elektronickou komunikaci s úřadem – pokud si to bude přát, samozřejmě.

Zasedala také Poslanecká sněmovna a Senát. Naši senátoři nesouhlasí s rozdílnými a nespravedlivými úhradami v českém zdravotnictví, proto na úhradovou vyhlášku podali ústavní stížnost. Poslanci se na žádost komunistů, ANO a ČSSD museli sejít kvůli zdanění církevních restitucí, o které se tenhle vládní trojlístek snaží. My s něčím takovým souhlasit nemůžeme. Celou debatu pěkně shrnul Petr Fiala: „Poslouchat komunistické argumenty od KSČM nepřekvapí, poslouchat komunistické argumenty od ČSSD a ANO je smutné. Ale tak to dnes je.

Předseda Senátu Jaroslav Kubera byl ve čtvrtek v Duelu Jaromíra Soukupa, kde se vymezil proti nápadu ministryně Maláčové platit obědy všem dětem ve školách.

Poslední týden před Vánoci nás čeká další zasedání obou komor Parlamentu, tak sledujte náš Facebook a Twitter, ať Vám nic neuteče!

Co ještě stojí za pozornost?

Petr Fiala: Průzkumům nevěřím, rozdíly v preferencích jsou podivné. Babiš není úspěšný

Alexandra Udženija: Udělali jsme kozla zahradníkem

Zbyněk Stanjura: Otázky Václava Moravce

Jan Zahradil: EU se musí změnit. Nebo se rozpadne

Petr Fiala: Adventní rozhovor Rádia Impuls

Miloš Vystrčil: Události, komentáře: Senát řešil platy politiků

Martin Kupka: Aréna Jaromíra Soukupa

Jan Zahradil: Události, komentáře

ODS: Náš návrh na zvýšení výdajových paušálů jsme prosadili v rozpočtovém výboru

Marek Benda: Duel Seznam.cz: Lékový záznam – výhoda pro pacienta, nebo riziko úniku citlivých dat?

Jana Černochová: Zeman jde proti všem, i Babišovi. Může jít o vendetu, BIS musela reagovat

Jan Skopeček: Sektorové daně odradí investory od investování v České republice. Potřebné jsou nízké a jednoduché daně

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz