2024

čtvrtek 28. března


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


 Senátoři ODS dnes konstruktivně podpoří návrhy zákonů, které včera schválila Sněmovna. Nyní je opravdu důležité rychlé jednání, nicméně některé zákony nepovažují za dostatečné a budou se chtít k jednání s vládou vrátit. Je nutné pomoci opravdu všem, proto nesmí nové zákony nikoho diskriminovat. Zároveň chce Senát nabídnout vládě výkonné moci možnost neformálního projednání dalších připravovaných legislativních norem před předložením ve Sněmovně, aby podoba byla předjednána už před doputováním návrhů do Senátu. 

„Chtěl bych sdělit, že se nacházíme ve stavu legislativní nouze. Po společné domluvě jsme se v Senátu dohodli, že nabídneme vládě – výkonné moci, aby s námi neformálně předem projednávala další připravené legislativní normy. Jsme připraveni se kdykoliv sejít. Vidím v tom několik výhod – předem sdělíme naše připomínky, které mohou být zapracovány. Dále bychom rádi vytvořili společnou platformu na úrovni senátních výborů, kde si budeme plošně předávat informace od občanů z různých regionů. Senátorky a senátoři disponují místní znalostí a jsou s nimi denně v kontaktu, proto bychom tyto zkušenosti rádi předali ministerstvům a dalším, kteří v těchto dnech připravují různé změny zákonů a opatření. Pozitivně vnímáme také vyjádření pana premiéra ve Sněmovně, kde sdělil, že vláda nehodlá a nebude za žádných okolností zneužívat krizový stav a stav legislativní nouze k posilování své moci. Je totiž rolí Senátu být zastáncem toho, že po překonání krize budou zrušena všechna omezení a opatření, která snižují rozsah našich základních práv a svobod,“ sdělil předseda Senátu Miloš Vystrčil.

„Senátoři ODS konstruktivně podpoří schválením návrhy zákonů ve znění postoupeném z Poslanecké sněmovny, přestože nepovažujeme některé změny, například v odložení EET, ošetřovné pro OSVČ nebo odložení zdravotního a sociálního pojištění za dostatečné. Škoda, že po prohlášení o přizvání opozice ‚do hry‘ vláda neakceptovala žádný z návrhů opozicí předložených ve Sněmovně. Víme, že důležitá je nyní rychlost, a proto jsme i v Senátu podpořili tyto z našeho pohledu ‚nedodělky‘ v podobě nově přijatých zákonů, ale je nezbytné se k jednání s vládou vrátit a dořešit opatření i nové zákony tak, aby ve svém důsledku nebyly diskriminační a poskytly pomoc opravdu VŠEM potřebným,“ uvedl předseda senátorského klubu ODS Martin Červíček.

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz