2024

čtvrtek 28. března


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


 Milí členové a příznivci ODS,

dnes jsme vyzvali ministra zdravotnictví Romana Prymulu k rezignaci. S prvním místopředsedou hnutí ANO Jaroslavem Faltýnkem ve středu večer navštívili pražskou restauraci. Porušili tak vyhlášená opatření. ODS toto chování považuje za nepřijatelné.  Zároveň se potvrdilo, že požadavek ODS, aby vláda po skončení celé pandemie požádala Poslaneckou sněmovnu o důvěru, je namístě. 

 

Petr Fiala: „Pro to, co udělal bývalý ministr zdravotnictví Prymula a první místopředseda hnutí ANO Faltýnek, se těžko hledají slova. Situace je opravdu nesmírně vážná a toto chování je naprosto nepřijatelné. ODS považuje za nutné, aby vláda po ukončení celé pandemie požádala Poslaneckou sněmovnu o důvěru. Myslím, že každý další den ukazuje, jak je toto nesmírně důležité.“

ODS představila sadu opatření, jak řešit nedostatečné kapacity ve zdravotnictví. Pojďte se podívat na naše 4 řešení, která navrhujeme: 
1) Kdo bude léčit?
Důležité je zachování sítě praktiků. Měli bychom také uvažovat o zapojení specialistů do léčby v nemocnicích. 
2) Kde se bude léčit? 
Navrhujeme zapojení lázní, které skýtají až 22 000 lůžek pro pacienty s lehčím průběhem nemoci, nebo pro ty, kteří potřebují sociální hospitalizaci. Navíc lázně disponují 1 500 zdravotníky.
3) Jak se to zaplatí? 
Praktici by měli být bonifikováni za to, že budou jejich ordinace nadále fungovatNasazení specialistů v nemocnicích by mohlo být ohodnoceno jejich průměrným měsíčním výkonem. Musíme také ekonomicky podpořit lázně tak, aby zvládaly péči o nemocné a aby na celé situaci netratily. 
4) Čím se vláda řídí? 
Musíme zvýšit kapacitu testů, abychom vycházeli z co nejpřesnějších čísel – přišli jsme s návrhem zákona, který by umožnil provádět testy na covid v lékárnách, ať ho vláda využije, nabízíme jí to. Zatím návrh čeká měsíc na pozornost vlády. Vláda musí veřejnosti zpřístupnit veškerá data o covidu.

Sněmovna projednávala několik návrhů pomoci malým podnikatelům. S jakými návrhy jsme přišli my? Prodloužení Antiviru C do konce roku 2020, prominutí daně z příjmu pro OSVČ v některých sektorech, zrušení superhrubé mzdy. Co se povedlo? EET byla odložena do konce roku 2022! Vlajková loď Andreje Babiše jde pomalu, ale jistě ke dnu. Uspěl také náš návrh paušální daně. Živnostníci tak budou moct využít paušál až do limitu 1 milionu ročních příjmů.

 

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz