2024

úterý 7. května


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


Místní sdružení Občanské demokratické strany Česká Lípa sleduje se znepokojením situaci v Nemocnici s poliklinikou v České Lípě, která je jediným zdravotnickým zařízením svého druhu na Českolipsku, kde zajišťuje péči pro více než sto tisíc pojištěnců.

V první řadě jde o neprůhledný výběr vrcholného managementu této nemocnice, k němuž došlo v posledních týdnech včetně anulování výběrového řízení na post ředitele. Tyto praktiky jsou zcela oprávněně kritizovány jak ze strany personálu tak veřejnosti. I naše sdružení se proto obrací na zástupce zřizovatele, tj. Radu Libereckého kraje, a jménem českolipské veřejnosti žádá o vysvětlení dané situace, která odporuje faktu, že jde o nemocnici, jejímž zřizovatelem není soukromý subjekt ale veřejnoprávní korporace, tj. Liberecký kraj.

Nelíbí se nám ani odvolávání zkušených primářů z jejich primariátů, pro které představují garanci vysoké odbornosti. Obáváme se, že bez těchto odborníků dojde v naší nemocnici k omezování rozsahu poskytované zdravotnické péče a postupnému uzavírání některých oddělení. Obáváme se, že tento postup je nevyřčeným cílem, k němuž by naše nemocnice měla do budoucna směřovat. Odpovídají tomu i informace zveřejněné v posledních týdnech ve sdělovacích prostředcích. Žádáme proto Radu Libereckého kraje, aby se nám ke svým strategickým cílům v českolipské NsP rovněž vyjádřila.

 

Bc. Hana Moudrá, předsedkyně MS ODS Česká Lípa

 

 

V České Lípě 29.9.2009
 

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz