2024

28. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


Co nás vedlo k rozhodnutí umožnit přijetí státního rozpočtu na příští rok?

Rozhodnutí, které pro nás vůbec nebylo snadné. Protože změny, které v rozpočtu provedla levicová většina ve Sněmovně, jsou dalším porušením politických dohod, povedou k většímu zadlužování a poškodí Českou republiku. Ale jen díky našemu odpovědnému rozhodnutí jsme se vyhnuli daleko horší katastrofě, kterou by znamenalo rozpočtové provizorium.

Neschválení rozpočtu by ohrozilo financování evropských projektů. Kvůli provizóriu by senioři dostali jen část svých důchodů. Vzniklá krize by ještě více poškodila českou ekonomiku a zhoršila naši pozici na trzích. Přesto byli Paroubek a spol. ochotni toto vše riskovat a prosazovat své destruktivní pozměňovací návrhy, i když věděli, že pak nebudou mít dost hlasů pro přijetí rozpočtu jako celku.

My nejsme stejní. Jednali jsme odpovědně a tak jako mnohokrát v minulosti jsme pomohli vyřešit problém, který jsme nezavinili.

Ostudný průběh schvalování státního rozpočtu opět potvrdil, že většinu ve Sněmovně mají populisté bez jakékoli odpovědnosti. Socialisté, komunisté, lidovci a pár nezařazených poslanců kvůli svým momentálním zájmům obětovali budoucnost nás všech. Navíc svým politikařením dostali zemi na pokraj rozpočtového provizoria, které by na občany dopadlo bezprostředně a ještě tvrději. Za této situace jsme se my, jako jediná odpovědná síla, rozhodli zvolit menší zlo a proti svým politickým zájmům jsme umožnili přijetí rozpočtu.

Změny v rozpočtu nejsou ničím jiným, než velice drahou předvolební kampaní socialistů za peníze daňových poplatníků. Za peníze, které budou muset splácet naše děti. Tyto změny zvýší deficit rozpočtu nad hranici, která je únosná a ke které se zavázala vláda Jana Fischera. Tyto změny znamenají, že "většina neodpovědných" se rozhodla zhoršit už tak hlubokou krizi veřejných financí. Tyto změny znamenají, že místo abychom vytvářeli předpoklady pro příští růst, budeme opět projídat svou budoucnost. Tyto změny znamenají, že Jiří Paroubek opět porušil slovo a poškodil Českou republiku.

Všichni, kteří pomohli prosadit proti vůli vlády změny rozpočtu, fatálním způsobem selhali. Selhala také TOP 09, která se ráda pasuje do role nejzásadovějšího obhájce odpovědné pravicové politiky. Nejprve se Miroslav Kalousek pokusil zneužít situace a prosadit vlastní populistický návrh zvyšující zadlužení. A nakonec poslanci TOP 09 alibisticky hlasovali proti rozpočtu. Čímž dali jasně najevo, že jejich stranické zájmy jsou pro ně přednější, než zájmy občanů. Cynicky kalkulovali s tím, že za to neponesou před veřejností následky, protože ODS jako velká a odpovědná síla umožní schválení rozpočtu. Potvrdilo se, co my přece dávno víme: že ODS je tou jedinou skutečně odpovědnou, skutečně vedoucí pravicovou silou.

My jsme jako jediní dodrželi všechny dohody. My jsme jako jediní konzistentně hájili zájmy všech občanů proti demagogii, populismu a sobecké politické vychytralosti. My jediní se před svými voliči nemáme za co stydět. To je můj vzkaz pro Vás.

Chápu, že můžete právem cítit zklamání a zlost, že ODS opět platí politickou cenu za populismus a neodpovědnost jiných. Že můžete právem cítit frustraci, protože se nám nepodařilo zabránit zmrzačení rozpočtu a udržet alespoň onen krvavý kompromis, kterým byl Janotův balíček. Ani já nad situací nijak nejásám. Ale my jsme vždy uměli v obtížných situacích volit to, co bylo pro zemi v dané chvíli nejlepší, nebo aspoň nejméně špatné. I když nám třeba náš vlastní politický zájem radil udělat něco jiného. To je náš vklad, naše jasná přednost, naše přidaná hodnota pro občany. To musíme v nadcházející volební kampani umět využít. Využijme toho, že jsme ODS. Že jsme stranou Odpovědnou, Dospělou, Solidní.

Hodně síly do volebního roku!

Ing. Mirek Topolánek, předseda ODS

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz