2024

sobota 4. května


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


Dvoutýdenní konference OSN o změně klimatu v Kodani přinesla zklamání. Zástupci jednotlivých zemí se nedokázali dohodnout na společné deklaraci a pouze ji vzali na vědomí. Čína a rozvojové státy s diktátorskými režimy dohodu komplikovaly. Tak vidí kodaňské jednání senátor Bedřich Moldan a europoslanec Miroslav Ouzký, kteří se konference účastnili.

"Předpokládali jsme, že vyjde silná politická deklarace, ve které se klíčové státy zaváží ke snižování emisí, ke konkrétním částkám. Nic takového se nestalo. Státy vzaly pouze na vědomí, že do konce ledna mají oznámit svoje závazky co do snižování emisí a rozvojové státy, co plánují pro záchranu klimatu," řekl na dnešní tiskové konferenci senátor a ekologický expert ODS Bedřich Moldan.

Rozvinuté státy se měly původně zavázat poskytnout na adaptace a snižování emisí mezi lety 2010 – 2012 celkem 30 miliard dolarů a chtěly se také zavázat zvýšit tento příspěvek na 100 miliard ročně do roku 2020. Jako hlavní potížisté se nakonec ukázala Čína společně s dalšími nedemokratickými režimy, které blokovaly jednotlivé fáze jednání. Čínská lidová republika například odmítla mezinárodní kontrolu snižování emisí a do rozvojových zemí s diktátorskými režimy jsou netransparentně přerozdělovány finanční prostředky.

"Pro Evropskou unii je to velký šok a zklamání, pro mě to není šok, já jsem žádnou větší dohodu neočekával. Evropské peníze tak stále tečou na pochybné ekologické projekty, na které se vůbec nedostane a končí na rozvoji neekonomického průmyslu nebo v kapsách diktátorů některých nedemokratických zemí," dodal předseda klubu ODS v europarlamentu Miroslav Ouzký.
 

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz