2024

12. května


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


Předseda ČSSD Jiří Paroubek dnes svými návrhy na regulaci mnoha ekonomických odvětví fakticky vyhlásil válku proti zájmu lidí. Ohrožení podnikatelů a především největších zaměstnavatelů v zemi může vyvolat jen další nárůst nezaměstnanosti a pád ekonomiky do ještě větší krize.

Jiří Paroubek chce zvýšit daně a odvody pojistného. Dnes vytáhl další populistickou kartu – zavedení regulací. V době ekonomické krize je jakýkoliv takový náznak vyšší regulace soukromého sektoru nebezpečný a připomíná začátek komunistického znárodňování.

Je to další jasný signál investorům, aby v případě vítězství ČSSD v rozumnou perspektivou v České republice nepočítali. S investory a regulací ale odejdou i pracovní místa a nezaměstnanost nadále poroste.

Dnešní návrh Paroubkových regulací nápadně připomíná totalitní praktiky, kdy se otevírá možnost vydírat velké firmy, zastrašovat je snižováním cen a požadovat "desátky". Dohled nad firmami by navíc v případě vítězství jistě držel Jiří Paroubek sám a ovládal by je prostřednictvím svých Tvrdíků a oranžových rozkazů.


Ceny sníží konkurence, ne regulace

Volání Jiřího Paroubka po větší regulaci je v rozporu s názory uznávaných českých i světových ekonomů. Je to skutečný návrat k ekonomickým principům totalitních režimů. Historická skutečnost jasně prokázala, že řešením není regulace, centrální plánování a nekompetentní politické tlaky na podniky.

Občanští demokraté prosazovali, prosazují a prosazovat budou otevírání trhu a rozšiřování konkurenčního prostředí ve všech odvětvích. Ceny totiž reálně snižuje konkurence, nikoliv násilná regulace a omezování podnikání.

Ing. Mirek Topolánek, předseda ODS

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz