2024

12. května


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


Vážení členové ODS,

držíme krok s vývojem moderních informačních technologií a snažíme se posílit pozici nejprogresivnější strany ve využívání internetu a nových komunikačních nástrojů. V minulém roce jsme se na tomto poli zaměřili především na rozvoj multimédií a komunikace s veřejností. Nicméně nechceme polevit ani v projektech určených především samotné členské základně. Právě teď spouštíme zcela nový a ojedinělý projekt - intranet ODS pro členy nazvaný Moje ODS.

Dnešním dnem otevíráme možnost pro každého člena strany si aktivovat přístup do svého profilu v intranetu Občanské demokratické strany - Moje ODS. Přihlašovací údaje získáte od vašeho oblastního manažera.

Co je projekt Moje ODS?

Web Moje ODS je vnitrostranický virtuální prostor, který zahrnuje dvě části – malou veřejnou a rozsáhlou interní zónu. Obě části jsou přístupné na adrese http://moje.ods.cz (nebo www.mojeods.cz). Veřejná část slouží především pro zájemce o členství ve straně. Interní část je novou intranetovou aplikací s vnitřní zónou dostupnou pouze po zadání uživatelského jména a hesla. Do této zóny mají přístup pouze členové ODS, manažeři, zaměstnanci a velmi omezeně pak i čekatelé na členství ve straně.

Co konkrétního intranet Moje ODS přináší členské základně?

Při plánování webu jsme se nechali inspirovat existujícími systémy internetových sociálních sítí. Každý člen má na webu Moje ODS svůj osobní profil, který si aktivuje pomocí přihlašovacích údajů, které obdrží formou sms či e-mailu od svého oblastního manažera. Tento profil obsahuje v maximálně zabezpečené formě údaje z databáze členů jako například adresa, e-mailové a telefonní spojení, fotografie, přehled funkcí v rámci ODS a další, z nichž některé jsou viditelné pouze jemu, jiné i ostatním členům na základě jejich funkce ve stranické struktuře.

Vedle členů zde mají své profily také stranické orgány, jako například místní sdružení, oblastní sdružení, a v budoucnu i rady, smírčí výbory atd. Prostřednictvím svého profilu pak může každý z členů komunikovat s ostatními členy, vyhledávat jimi zveřejněné údaje, procházet profily svých příslušných orgánů, diskutovat v jejich fórech či v celostranickém fóru. Ve svém profilu má každý zároveň přehled o historii svého členství, přehled plateb členských příspěvků, může si nastavit, jakou formou chce být informován, zda chce dostávat například Listy ODS, ale také centrální SMS zprávy na mobil, informační e-maily či newsletter Novinky.

Cílem webu je, aby komunikace v rámci ODS byla všestranná. Chceme, aby se členové ODS mezi sebou mohli více poznávat nejen ve svých sdruženích, ale i napříč stranou. Moje ODS umožňuje také rozvinout vnitrostranickou diskusi a může z velké míry zajistit tolik potřebnou zpětnou vazbu od členské základny. Mimoto v budoucnu poskytne každému členovi i kompletní informační servis – nalezne zde různé interní zprávy, aktuality či kalendář plánovaných akcí, zápisy z jednání svých orgánů a další. Vedení MS budou mít k dispozici efektivní nástroje k řízení svého místního sdružení.


Intranet Moje ODS je zaměřen do budoucna

V dalších fázích by zde tedy členové mohli nalézt i archiv různých důležitých dokumentů, jako jsou například usnesení jejich příslušných orgánů či rozhodnutí smírčího výboru. Zároveň by sem mohli své příspěvky, například různé fotogalerie, poznámky nebo blogy vkládat sami členové. Celý systém by pak měl fungovat tak, aby každý dokument byl dostupný pouze tomu, kdo má oprávnění k jejich prohlížení.


Moje ODS jako efektivní nástroj pro řízení strany

Moje ODS de facto nahrazuje dosud využívaný software pro management členské základny. Moje ODS obsahuje nástroje pro manažery a hlavní kancelář pro efektivní správu evidence členů a členských příspěvků a nově také zájemců o členství. Systém výrazným způsobem napomůže zabránění nešvarů, s nimiž jsme se v posledních letech často setkávali, jako bylo nekontrolované přijímání či naopak nepřijímání nových členů. Měl by se ale také stát nástrojem pro kontrolu a vymahatelnost dodržování Stanov ODS, které jsou často v rámci ODS vykládány různým způsobem.

Věříme, že nový intranet ODS bude pro každého člena přínosem i když se jedná o provoz beta verze, která jistě dozná dalších změn a vylepšení. V této chvíli si Vás dovoluji požádat o kontrolu kontaktních údajů v intranetu uložených, abychom zlepšili komunikaci uvnitř strany. Další informace naleznete na samotném webu www.mojeods.cz.

 

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz