2024

sobota 18. května


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


Praha - Podle informací ČT odhlasovala výkonná rada ODS výzvu, aby Mirek Topolánek odstoupil z čela jihomoravské kandidátky pro sněmovní volby. Za malou chvíli odvysílá ČT24 tiskovou konferenci s dalšími podrobnostmi. Ještě před tím opustil zasedání rady předseda Senátu Přemysl Sobotka. Komentoval to tak, že nechce být na jednom místě s člověkem, který ho osočuje ze spiknutí, narážel tím pravděpodobně na předsedu strany Mirka Topolánka. Sobotka už se nechce účastnit ani jednání stranického grémia.
 

Topolánek zůstává v čele ODS, stranu povede i do voleb

Sobotka: Topolánek převzal osobní odpovědnost za výsledek voleb
Předsedu Senátu v rozhovoru pro Hospodářské noviny Topolánek kritizoval za způsob, jakým vyzval předsedu ODS k odchodu z čela strany. "Do té doby to byl sice skandálek, nicméně provincionálního ražení. Po vystoupení Přemysla Sobotky se z toho ale stal problém ODS. A v tomto smyslu jsem nakonec vybral řešení zůstat v čele ODS," řekl. Jeho odchod v takové situaci by prý umocňoval dojem, že ve straně dochází k jakýmsi pučům, polopučům a nestandardním řešení.

Sobotka sice formálně není členem výkonné rady ani grémia, ale z titulu předsedy horní komory tam docházel. "Má účast na jednání byla podmíněna zvykovým právem ještě z Klausových dob," podotkl Sobotka. Jednání výkonné rady opustil i proto, aby jeho přátelé nebyli vystaveni trapné nutnosti hlasovat o jeho přítomnosti na jednání. Sobotka dodal, že zůstává ve své ústavní funkci předsedy Senátu. "Jsem nadále členem ODS a předsedou organizace v Libereckém kraji," poznamenal.

Výkonná rada nemůže Mirka Topolánka odvolat z čela ODS, může ho ale vyškrtnout z čela kandidátky v Jihomoravském kraji pro volby do sněmovny. Sám Topolánek se nechal slyšet, že pokud na radě dojde ke hlasování o jeho vyškrtnutí, tak pravděpodobně rezignuje na předsedu strany.
Grémium ODS je složeno z předsedy strany, prvního místopředsedy, místopředsedů strany a předsedů parlamentních klubů. Ve výkonné radě je za Liberecko Jiří Kittner. Byl to právě Sobotka, který Topolánka jako první z ODS veřejně vyzval, aby kvůli svým kontroverzním výrokům o církvi, homosexuálech a Židech zvážil rezignaci.
 

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz