2024

sobota 18. května


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


Mirek Topolánek odstoupil z čela kandidátky ODS na jižní Moravě. Učinil tak poté, co ho k tomu vyzvala výkonná rada. Šéfem strany zatím zůstává.

Výkonná rada vyzvala Mirka Topolánka, aby zvážil své setrvání ve funkci předsedy ODS poté, co o dva hlasy neprošel návrh usnesení, které doporučovalo přímo jeho odstoupení z funkce předsedy. Ani "měkší" formulace nedává současnému předsedovi naději, že zůstane ve funkci delší čas.

Co předcházelo

Atmosféra na jednání výkonné rady občanských demokratů postupně pořádně houstla. Krátce po osmnácté hodině si šéf Senátu Přemysl Sobotka po projevu šéfa strany Topolánka vzal slovo, rozloučil se se členy rady vyjma právě předsedy a opustil jednání - viz prohlášení Přemysla Sobotky

Rovněž se vzdal členství v grémiu a tudíž i výkonné rady. Vyústil tak spor, který začal kvůli Topolánkovým výrokům na adresu církví, voličů, ministra Slamečky (coby homosexuála) a premiéra Fischera (coby Žida). Sobotka kvůli tomu vyzval Topolánka k rezignaci (čtěte Sobotka vyzval Topolánka k odchodu).

K jeho výzvě se přidala i místopředsedkyně Sněmovny Miroslava Němcová a také někdejší Topolánkův ministr Alexandr Vondra. Na jednání grémia v úterý ale Topolánek svou funkci uhájil.

Dnes VR odvolala svého šéfa z postu lídra Jihomoravské kandidátky.
 

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz