2024

sobota 18. května


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


Po dnešním jednání grémia ODS oznámil Mirek Topolánek odchod z čela ODS. Na tiskové konferenci řekl, že své dosavadní pravomoci předsedy předává volebnímu lídrovi ODS a místopředsedovi Petru Nečasovi. Mirek Topolánek zároveň svolal na 12. dubna Výkonnou radu ODS.

 

Variant řešení bylo podle Mirka Topolánka několik. "První možnost byla svolat okamžitě volební kongres a nechat vygenerovat nové vedení ODS, kde bych jako odstupující předseda stranu předal novému předsedovi. Z důvodu blízkosti voleb jsem nakonec tuto variantu nepreferoval, i když zůstává určitou hrozbou pro to, aby to dopadlo, jak chci já," dodal Topolánek.

Podle druhé varianty by Mirek Topolánek pověřil Petra Nečase podle stanov výkonem všech pravomocí předsedy a sám by zůstal formálním předsedou.

"Našel jsem třetí řešení, které mi připadá nejlepší, nazval bych to podmíněnou rezignací. Na 12. dubna jsem svolal výkonnou radu, která rozhodne o tom, že Petr Nečas stranu povede až do volebního kongresu a vzápětí poté rezignuji. Předávám veškeré své kompetence Petru Nečasovi až do konání výkonné rady a ta bude muset toto rozhodnutí učinit, protože to je jediná možnost z našich stanov," vysvětlil své rozhodnutí Mirek Topolánek.

 

Podle odstupujícího předsedy ODS jde o korektní řešení, které dává Petru Nečasovi jednoznačnost, která mu dává pravomoci jako předsedovi i jako volebnímu lídrovi a odstraňuje dvojkolejnost vedení. "V tomto smyslu má mou absolutní podporu a já žádám všechny mé případné podporovatele, aby Petra Nečase podpořili, aby volili ODS ve volbách," řekl Topolánek.

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz