2024

čtvrtek 18. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


Výtvarník David Černý chce rozebrat kontroverzní plastiku Entropa již 11. května. Dělal jsem ji pro Topolánkovu vládu, ne pro Fischerovu, vysvětlil. Skládačka zachycující stereotypy všech zemí sedmadvacítky měla v Bruselu viset až do konce června, kdy končí české předsednictví.

"Já s novou vládou nemám nic společnýho," řekl autor Entropy.

O jejím odstranění z bruselského sídla Rady EU Černý informoval vicepremiéra pro evropské záležitosti Alexandra Vondru. "Mluvil jsem o tom se Sašou Vondrou a ten s tím souhlasí," řekl pro iDNES.tv Černý.

"S deinstalací začíná 11. května poté, co bude deinstalována vláda stará a instalovaná vláda nová," dodal Černý. O dva dny dříve by se vládních povinností měl ujmout Fischerův úřednický kabinet.

To, jakým způsobem byla minulá vláda odstraněna nebo sundaná, mi přijde společensky neuvěřitelný. To, že několik poslanců ve spolupráci se sociálními demokraty, komunisty a Klausem dokázalo zrušit české předsednictví v Unii, tady ten moment je opravdu nestoudný," vysvětlil dřívější odstranění Entropy z Bruselu výtvarník.

"Je to podle mě urážka všech obyvatel této země, (...) je to prostě trapas,takže v očích Evropské unie jsme banda idiotů," dodal Černý.

Kontroverzní plastika by se měla z Bruselu přesunout do Prahy. Zájemci si ji budou mít možnost prohlédnout v centru současného umění DOX v pražských Holešovicích. "Bude tam nějakou dobu, pak se uvidí. Doufám, že se někam podaří udat natrvalo," uvedl Černý.

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz