2024

sobota 20. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


  • V.Klaus by měl Lisabonskou smlouvu nyní podepsat rychle a vlastní krví, doporučil našemu prezidentovi europoslanec G.Watson. Redaktorka MF Dnes Z.Kaiserová si zase myslí, že V.Klaus »bude muset« smlouvu podepsat poté, co ji - eventuelně - v referendovém repete schválí Irové.
  • »Věřím, že tenhle způsob integrace Evropské unie povede v dohledné budoucnosti k jejímu postupnému rozkladu,« komentoval souhlas Senátu s ratifikací lisabonské euroústavy poslanec J.Raninec. Poslankyně A.Páralová opouští řady ODS: »Na náměstích jsem slibovala voličům, že nebudeme předávat další kompetence do Bruselu. A toto je masivní a šílené předávání.« ON LINE ROZHOVOR ZDE
  • Předseda Senátu P.Sobotka se v ČT ohradil proti prezidentově srovnání zákonodárců, kteří hlasovali pro Lisabonskou smlouvu s příklady historických selháních našich elit. »Srovnávat schválení Lisabonu s kapitulací před krvavými režimy totalit, to je selhání soudnosti i zdravého rozumu,« komentuje v Lidových novinách Z.Petráček. J.Hanák v Právu o stejném tématu píše, že s prezidentem je to už špatné.
  • Průhlednost státních zakázek je mou absolutní prioritou, říká v profilovém rozhovoru v MF Dnes premiér J.Fischer. Pokud jde o rozpočet na r. 2010 budoucí ministr financí E.Janota prý hovoří o desetiprocentním snížení výdajů jednotlivých kapitol. J.Fischer také na dotazy V.Bucherta odpověděl, že je věřícím, ale že umělé potraty by nezakázal. E.Janota v profilovém rozhovoru pro HN říká, že J.Fischer má enormní zájem o prověření zakázky na likvidaci starých ekologických škod: »Pokud to nebude jednoznačně transparentní, je to velký problém.«
  • Ministr financí M.Kalousek završil nemyslitelné: neprohrál jedinou arbitráž, oceňuje v LN J.Plesl. M.Kalousek v HN vysvětluje, že v arbitrážích úspíváme, neboť jsme lakomci.
  • Kandidát na funkci ministra vnitra M.Pecina se v rozhovoru pro Aktuálně.cz vyjádřil k tomu, čemu novináři říkají „náhubkový zákon“. »To, že se nesmí zveřejňovat jména obětí trestních činů, o tom může mít člověk v řadě případů pochybnosti, zda je to správné. To, že se nesmí zveřejňovat odposlechy získané v podstatě trestnou činností, protože vynesení odposlechu z policie je trestný čin, tak to je věc, která je v pořádku. Jak k tomu přijdou ti lidé, kteří jsou v tom zcela nevinně?«
  • Spřátelené tajné služby neexistují, řekl bývalý zpravodajec A.Šándor Lidovým novinám, který se ho zeptaly, jestli by SIS dala českým kolegům informace k osobě G.Slamečky jako budoucího ministra dopravy, jenž nemá české občanství.
  • Poslankyně A.Páralová odpovídala v chatu TV Nova. Na otázku »ODS jako celek zklamala. Je na naší politické scéně nějaká strana, o které si myslíte, že by mohla navázat na myšlenky ODS v jejím předtopolánkovském období?« např. odpověděla: »Doufám, že ano. Strana svobodných občanů, kterou založil P.Mach z CEPu, je založena na stejných principech jako byly ty, na nichž vznikla ODS. Čekají ji dětské nemoci a hodně práce, ale možná zachytí tzv. tvrdé jádro voličů ODS, kteří dnes tvrdí, že ODS už volit nemohou. ODS může vyhrát volby, ale také se může stát, že ČSSD a KSČM budou mít více než polovinu mandátů ve Sněmovně. A takové vítězství ODS bez koaličního partnera by bylo smutné.« Kandidát na funkci ministra práce a sociálních věcí P.Šimerka zodpovídá za neústavní pracovní kodex a veřejně lhal, tvrdí A.Páralová, »To je opravdu smutný příběh. Škromachův náměstek, který je odpovědný za neústavní zákoník práce, a který se posléze stal k mému ohromnému zklamání prvním náměstkem ministra Nečase a dokonce státním tajemníkem. Kdysi jsem byla přítomna v sále plném lidí, kde pan náměstek řečnil o zákoníku práce a lhal jak když tiskne. Nevěděl, že jsem v sále přítomna. S panem náměstkem Šimerkou jsem sváděla na jednání výboru nekonečné boje o pracovní právo. Myslím, že právě on ovlivnil kvalitu zákonů předložených ministrem Nečasem.«
  • Kandidát na funkci ministra kultury V.Riedlbauch prý v listopadu 1989 vyhrožoval v opeře hudebníkům, že si pro ně přijdou soudruzi od SNB a odvedou je v klepetech, jestli nepřestanou protestovat. (LN)
  • Ministr M.Kocáb připouští, že racionálně pojatá rodičovská facka má oprávnění, podle koordinátorky jeho protifackovací kampaně E.Vaníčkové však je třeba facky zlikvidovat jako český fenomén: »Děti ponižují.« (MF Dnes)

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz