2024

pátek 29. března


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


Aktuální informace ODS
Aktuální informace ODS
10.3.2009

V Praze se dnes setkali představitelé regionů s vedením ODS

V Praze se dnes sešli k pracovnímu jednání představitelé regionálních sdružení ODS s 1. místopředsedou ODS Davidem Vodrážkou, místopředsedou ODS Ivanem Langerem a s ministrem průmyslu a obchodu Martinem Římanem.

Na programu jednání byly otázky týkající se aktuální situace v oblasti financování strany po krajských a senátních volbách a před nadcházejícími volbami do Evropského parlamentu a vnitrostranické komunikace.

V úvodu setkání všechny přítomné pozdravil prostřednictvím videoprojekce předseda ODS a premiér Mirek Topolánek, který se z pracovních důvodů nemohl jednání osobně zúčastnit.

Ve svém krátkém projevu zhodnotil aktuální situaci ve straně. Podle předsedy ODS se setkání uskutečnilo v nelehké době, kdy si v sobě ODS stále nese pachuť porážky z podzimních krajských a senátních voleb, první po šesti letech neustálých vítězství. V době, kdy coby vládní strana čelí největší světové ekonomické krizi v historii České republiky a přitom se musí kvalitně připravit na nadcházející volby do Evropského parlamentu.

Podle Mirka Topolánka nese ODS - jako vládní strana - v tomto půlroce na svých bedrech odpovědnost za předsednictví Evropské unii. Toto předsednictví je podle zasvěcených odborníků na bruselské otázky jedním z nejnáročnějších v celé historii EU. Světová krize postihla Českou republiku bez její viny, ale důsledky pociťujeme stejně jako zbytek Evropy. Díky naší zásadové vládní politice je nicméně Česká republika na její nápor lépe připravená, než některé jiné země s méně odpovědnými vládami.

Jako jeden z prostředků zvládnutí dopadů světové hospodářské recese ustavila vláda Národní ekonomickou radu vlády (NERV), složenou z renomovaných ekonomických odborníků bez ohledu na jejich politické preference. Díky ní vznikl vládní protikrizový plán. O konkrétní podobě tohoto plánu přítomné informoval ministr Martin Říman, který v krizi vidí nejen negativa, ale také příležitost pro vládu ODS ukázat, že je schopná, rozhodná a ekonomicky kompetentní řešit současné složité otázky hospodářské recese.

Na setkání se také hovořilo o vnitrostranických otázkách, především o financování činnosti. Představitelé vedení ODS ujistili zástupce regionů, že mohou počítat s pomocí z centrální úrovně tak, aby byly zmírněny dopady nepříznivého finančního stavu, který je důsledkem porážky v krajských volbách.

Místopředseda ODS Ivan Langer se ve svém vystoupení věnoval otázkám vnitrostranické komunikace. Představil novou komunikační strategii spočívající ve využití nových technologií, které umožňují zvýšit jak kvalitu tak i kvantitu informačních toků. Podle Ivana Langera jsou elektronizace a digitalizace strany nezbytností, pokud chce ODS vykročit do třetího tisíciletí jako moderní a konkurenceschopná politická síla.

Přítomní pak diskutovali o všech probíraných otázkách.

 
 
Milan Bouška,
vedoucí mediální sekce HK ODS
 
Copyright © ODS 2009 – Občanská demokratická strana, Jánský Vršek 13, Praha 1, www.ods.cz
Aktuální informace ODS

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz