2024

pátek 19. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


Rozpočtové úvahyministra financí E.Janoty o plošném snižovánímandatorních výdajů narazilyu ČSSD iODS, rozepisuje se Právo s tím, že důvodem jsou podzimní sněmovní volby.

 Proč najednou za vajíčkový útok (konkrétně v Brně) hrozí vězení (za výtržnictví)? dumá v Lidových novinách komentátor Z.Petráček a nalézá odpověď: stalo se tak poté, co předseda ČSSD J.Paroubek a ministr vnitra M.Pecina »zahrozili«.
Dokonce i Právo se podivuje: Za vajíčko hrozí dva roky, za ránu pěstí nic. Útok zatím neidentifikovaného muže na odpůrce soc.dem. zaznamenala a včera znovu odvysílala TV Prima.

 ČSSD ostře kritizuje průzkum agentury Median pro MF Dnes, podle kterého Suverenita (J.Bobošíkové) odebírá hlasy sociálním demokratům a volilo by ji 11,5 procenta respondentů. Strana list vyzývá, aby okamžitě zveřejnil metodiku průzkumu, v opačném případě se prý nevyhne podezření, že manipuluje veřejným míněním ve prospěch Suverenity.
Median je navíc podle ČSSD pověstný »nízkou kredibilitou a účelovostí svých výzkumů«.

 Prezidentův vicekancléř P.Hájek řekl serveru Euro.cz, že do EP bude volit Libertas.cz: »Mimo jiné i proto, že názory Libertas jsou přesně totožné s názory pana prezidenta Václava Klause.« Potěšil tak lídra i trojku kandidátky V.Tlustého a J.Schwippela, který sdělil: »Já si podpory pana Hájka velice cením už i z toho důvodu, že jsem pracoval u pana prezidenta na Hradě, a názorů pana Hájka i názorů pana prezidenta si velice vážím.« Pezidentův tajemník L.Jakl bude volit Stranu svobodných občanů: »Je pro mě zárukou obrany českých národních zájmů a věřím, že mohou být v EP alternativou vůči současnému bruselskému centralismu.«

 Předseda komunistů V.Filip si v otevřeném dopisu řediteli ČT J.Janečkovi stěžuje, že televize vysíláním desetidílného seriálu o procesu s M.Horákovou manipuluje veřejností v předvolební době. Pokud by podle něj měla být objektivní, musela by současně vysílat pořad, »který by ukazoval, jak rozhodování politických stran ODS, ODA, KDU-ČSL a dalších vedlo k nevratným škodám, ztrátám, oslabení a neústavnímu rozbití Československa...« Požadavek na zákaz vysílání
dokumentu je podle komentátora Lidových novin M.Weisse »útok na samotné ústavní základy země a je ho třeba demonstrativně odmítnout«.

 S odkazem na víkendové eurovolby soudce M.Valehrach odložil na příští týden rozsudek ve sporu mezi J.Paroubkem a bývalým ředitelem ÚOOZ J.Kubicem. »Nechtěl jsem, aby to někdo komentoval v tom smyslu, že chci ovlivnit volby,« citují ho Hospodářské noviny. »I když s žalobou nejspíš šéf ČSSD neuspěje, v zastrašování justice bohužel uspěl,« komentuje T.Němeček.

 I.Langer (ODS) a J.Tvrdík (ČSSD) si už vyhlédli nového ředitele ČT - dosavadního šéfredaktora zpravodajství M.Fridricha, tedy dá-li se věřit MF Dnes. Zbývá už jen zrušit probíhající volbu.

 Zamnipulovat veřejné mínění se zarputile snaží »temné sdružení« Ordo Lumen, odhaluje novinář J.Leschtina (Hospodářské noviny) v souvislosti s nástupem J.Komorouse do funkce 1.náměstka ministra vnitra.

 Šéfredaktor EUportal.cz L.Petřík zaslal 26.května prezidentu V.Klausovi dopis, ve kterém ho žádá, aby podal Ústavnímu soudu návrh na zrušení části zákona o umělém přerušení těhotenství. Odvolává se přitom na Listinu základních práv a svobod.

 Policie přitvrdila proti vrhačům vajec. Třem mladíkům z Brna hrozí za výtržnictví až dva roky vězení. Naproti tomu muž, který jednoho z demonstrantů surově napadl, zatím stíhaný není.
Prima opět odvysílala záběr, jak jakémusi mladíkovi dala jakási žena facku a pak nějaký starší muž ránu pěstí do obličeje. Útočník před novináři svůj čin přiznal. Policisté se podle redaktora Michala Janotky brání, že nemohou být všude a že si ataku nevšimli. Po shlédnutí záběrů Primy ale vyhlásili po muži pátrání. Ministr vnitra Martin Pecina: »Zeptat se pana policejního prezidenta můžu, já to teď od vás slyším poprvé. Lidé prostě by si navzájem ubližovat neměli.«
Předseda ČSSD Jiří Paroubek: »Já o tom nic nevím. Nezlobte se, jestli někdo fyzicky útočí, tak by měl být potrestán. Takže já nevím, jestli byl potrestán ten pravý. Asi ano, když házel vajíčkem.«
 

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz