2024

5. května


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


"Nejde o prázdné předvolební gesto. Chceme vytvořit svobodnou nelevicovou platformu, kde by právě program ODS mohl znamenat reálné politické zastřešení. Chceme se s partnery bavit o společných prioritách a konkrétních programových řešeních," uvedl předseda ODS Mirek Topolánek.

Jedním z podnětů této výzvy je výsledek nedávných eurovoleb, který ukázal, že riziko převahy levicových stran po podzimních volbách je skutečně reálné. Potvrzuje to i současná situace v některých krajích, kde ČSSD a KSČM, ať už otevřeně či tichým způsobem, spolupracují. Komunisté sedí u mnoha klíčových rozhodnutí a nic vážného se bez jejich souhlasu neodehraje. Na celostátní úrovni by ale taková spolupráce mohla znamenat posun státu vlevo v klíčových otázkách daňových, sociálních, hospodářských, bezpečnostních i dalších.

V nelevicové části politického spektra je mnohem více menších subjektů než nalevo. Ve chvíli, kdy naše společnost čelí vážné hrozbě vítězství levice, je takové rozdrobení jednoznačně ke škodě. Proto ODS vyzývá ke spolupráci v podobě svobodné nelevicové platformy. Svou nabídku zároveň adresuje i nepolitickým subjektům - občanským iniciativám, profesním sdružením či asociacím.

"Hodnota společné věci je bezesporu větší. Je to široký společný zájem chránit základní hodnoty moderního demokratického státu. Svobodu a odpovědnost jednotlivce. Právní stát. Co nejmenší zasahování státu do života jednotlivců. Respekt k soukromému vlastnictví. Prostor a také reálnou podporu aktivit jednotlivců. Skutečnou občanskou solidaritu. A samozřejmě příznivé podmínky pro podnikání, pro zaměstnavatele, a tím i pro zaměstnance," řekl na dnešní tiskové konferenci předseda ODS Mirek Topolánek.

"Taková výzva je v českém politickém prostředí výjimečný krok. Děje se v situaci, kdy si ODS uvědomuje závažnost podzimních voleb pro další období a svou odpovědnost za budoucí vývoj v zemi. Je to snaha najít silnější podporu a realistické východisko pro další období. Chceme s našimi partnery hovořit o tom, co pokládají za důležité a inspirovat se tím při přípravě volebního programu. Nebude to diskuse o místech na kandidátkách, ale o společných zájmech a prioritách," doplnil místopředseda ODS Petr Gandalovič.


Oslovené subjekty
:

Politická strana Věci veřejné
SNK Evropští demokraté
Unie svobody - DEU
Evropská demokratická strana
Starostové a nezávislí
Strana soukromníků ČR
Strana svobodných občanů
Top 09
Občanská inciativa PRO
Centrum pro studium demokracie a kultury
Občanský institut
Liberální institut
Mladí konzervativci
Antikomunismus.cz
Virtually.cz
Opona o.p.s.
o.s. Jihočeští taťkové
Asociace soukromého zemědělství ČR
Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů ČR
Sdružení podnikatelů a živnostníků České republiky
Svaz podnikatelů ve stavebnictví v České republice
Unie zaměstnavatelských svazů České republiky
Zaměstnavatelský svaz důlního a naftového průmyslu
Česká manažerská asociace
Svaz průmyslu a dopravy ČR
Konfederace politických vězňů České republiky
Asociace inovačního podnikání České republiky
Hospodářská komora České republiky

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz