2024

5. května


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


"Jsme solidární se všemi, které v těchto dnech zasáhly povodně. Litujeme všech lidských obětí, jejichž počet se podle některých zdrojů vyšplhal k osmi a nemusí být konečný," prohlásil k vývoji povodňové situace předseda ODS Mirek Topolánek.

"Podle dostupných informací příslušné krizové štáby a záchranáři zatím situaci zvládají. Není na místě, aby se jim teď pletli do práce svými inspekcemi politici z Prahy.

Uvědomujeme si díky zkušenostem z předchozích povodní, že nejvíce pomoci zvenčí bude třeba v okamžiku, kdy voda opadne. Rozhodli jsme se proto uvolnit ze stranické pokladny částku 1 milión korun, která je určena výhradně k odstraňování bezprostředních následků povodní a k okamžité pomoci lidem bez přístřeší. Tuto částku rozdělíme mezi nejvíce postižené obce. Uvědomujeme si, že pomoc musí být okamžitá. Proto finanční prostředky odejdou na účty obcí v nejbližších dnech.

Zároveň si uvědomujeme, a máme tu zkušenost, že tento krok může vyvolat obvinění z předvolebního populismu. Jsme ale pevně přesvědčení, že pomoc je v tuto chvíli mnohem více, než případná ztráta politických bodů," doplnil na tiskové konferenci předseda ODS.

Místopředseda ODS Petr Gandalovič dodal: "V této chvíli a z tohoto místa vyzýváme Agrární komoru, aby odvolala všechny blokády na českých silnicích a přispěla tak ke zklidnění povodňové situace."

Stav v postižených oblastech budeme samozřejmě dále sledovat.
 

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz