2024

pátek 26. dubna


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


publikováno: 14.07.2009


Zavedení vízové povinnosti pro české občany je ze strany Kanady bezprecedentní krok, který komplikuje život stovkám rodin, podnikatelů i turistů. Při jednání s Kanadou se bohužel projevil slabý mandát současné úřednické vlády. Ve výsledku tak čeští občané bohužel nesou další negativní dopady nezodpovědného kroku Jiřího Paroubka v podobě shození koaliční vlády.

Fischerova vláda by měla využít veškerý prostor pro další politická jednání a získat také co nejsilnější podporu Evropské unie po půlroce českého předsednictví. Užitečnější a prospěšnější než zavádění recipročních víz je neprodlené zahájení intenzivních jednání s Kanadou o zařazení České republiky mezi bezpečné země původu.

V návaznosti na aktuální rozhodnutí Kanady pokládá ODS za zavádějící a problematická mediální vystoupení ministra zahraničních věcí Jana Kohouta v uplynulém týdnu, který nebezpečí zavedení víz jednoznačně podcenil.

V dalším kroku je třeba se také zaměřit na Kanadou oficiálně oznámené důvody zavedení víz. Zcela určitě nebyly vyčerpány všechny přijatelnější možnosti, jak omezit počet těch, kteří žádají v Kanadě o azyl. V mnoha případech se jedná o převážně ekonomickou motivaci využít přistěhovaleckou politiku Kanady. Při nejmenším by bylo možné zajistit lepší informovanost o skutečných podmínkách pro poskytnutí azylu a vyvracet falešnou představu, že by nějaká země mohla dlouhodobě zajistit lidem pohodlnější život a peníze bez práce.

Grémium ODS

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz