2024

pátek 3. května


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


Dvacet miliónů korun hodlá letos investovat letos do přístrojového vybavení jablonecká nemocnice.
Nakoupit chce například Holmiový laser pro urologické operace, nové přístroje na anesteziologickoresuscitační oddělení, vybavení biochemických laboratoří anebo dokončit rekonstrukci a rozšíření prostor pro gastroenterologické oddělení, sdělila mluvčí Městské nemocnice Jablonec nad Nisou Petra Krajinová. Investice, které pro letošní rok největší zdravotnické zařízení na Jablonecku plánuje, uhradí z části z vlastních úspor a z části jí přispěje zřizovatel tedy město.

Dalších padesát miliónů korun pak nemocnice investovala na přelomu letošního roku do nákupu a vybudování prostor pro magnetickou rezonanci, na niž získala prostředky převážně z evropských fondů.
„Vedle obnovy zdravotnické techniky financuje nemocnice také opravy prostor, malování a nákup techniky pro hospodářskotechnickou část, která je nezbytnou součástí provozu,“ upřesnila Krajinová.
Část přístrojů ale i vybavení už přitom nemocnice pořídila. Za peníze od města koupila dva narkotizační přístroje na ARO nebo rozšířila prostory gastroenterologie. Z vlastních zdrojů pak například zaplatila nemocnice variabilní a přitom jednoduché porodnické lůžko.
„Rodička na něm může zaujmout polohu, která jí nejvíce vyhovuje. Rodit může i ve dřepu nebo vkleče,“ nastínila výhody porodnického lůžka vrchní sestra gynekologicko-porodnického oddělení Hana Appeltová.
Lůžko je navíc daleko nižší, takže je pro rodičky i dostupnější. Jablonecká porodnice je mezi maminkami nejenom z Jablonecka, ale i Liberecka a Semilska velmi oblíbená. Letos se zde narodilo už více než sedm stovek dětí, což je zhruba stejně jako za celý loňský rok.
Kromě toho ale chce nemocnice pořídit ještě například laparoskopickou věž na operační sály a miniendosonograf s tenkými jen dvou až třímilimetrovými sondami, které využijí lékaři při vyšetřování zažívacího traktu. Oddělení gastroenterologie pak podle Krajinové provede ročně 15 tisíc vyšetření a na oddělení se léčí až šest tisíc pacientů.
Nový Holmiový laser zase umožní šetrněji a účinněji odstranit kameny z močových cest pacientů.
Jablonecká nemocnice má celkem 377 lůžek a 700 zaměstnanců. Loni investovala do nové techniky 29 miliónů korun, z toho 12,5 miliónu zaplatilo město a zbytek pokryla nemocnice z vlastních zdrojů a sponzorských darů.
 

 

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz