2024

pátek 3. května


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


ČSSD má Kubiceho jakého si zaslouží. Jan Kubice byl policista na jehož poctivost přísahají spousty kolegů i přátel z disentu a jemuž bylo možné věřit jeho pohnutky. Karel Randák je pro změnu osobou, z níž se kdekomu leda tak zvedne žaludek. Marně jeden zahání přísloví Jaký pán, takový krám.
Martin Zvěřina

První tři dny neschopnosti bez koruny - Nečasova živá voda. Tak lze pojmenovat opatření minulé vlády, které srazilo krátkodobé pracovní neschopnosti meziročně skoro o třicet procent. Současný nárůst průměrné délky nemoci dokládá, že opravdu nemocní se řádně léčili. ČSSD slibuje, že krátkodobě nemocným opět přilepší. Simulanti volí Paroubka!
Martin Zvěřina

Počet nezaměstnaných v Německu stoupl na 3,4 milionu, na 8,2 z loňských 7,7 procenta, čteme v novinách. To číslo nevypovídá ani tak o dnešku jako spíše o tom, jak bývají mediálně vynášené průšvihy a potlačované úspěchy. Vzpomene si dnes někdo, že v roce 2005, na závěr vlády vychvalovaného Gerharda Schrödera, překročil počet nezaměstnaných 5 milionů? Když se psávalo o programu Hartz, který měl trh práce rozhýbat, tak dosti skepticky. A teď vidíme, že nezamestnanost klesla na úroveň roku 1993. Divíte se, proč je Angela Merkelová favoritkou voleb?
Zbyněk Petráček

Doplatil-li nějaký region na změnu vlády, pak Brdy. Komisi pro rozvoj Brdska, kterou před dvěma lety ustavila Topolánkova vláda, teď pohřbil její exšéf Ivan Fuksa. Ze slíbených 100 milionů dostaly tamní obce úhrnem jen 13 milionů korun, což je jim de facto na nic, neboť podle starostů jejich rozpočty spolufinancování projektů neunesou.
Je to tedy přesně tak, jak před dvěma lety psaly noviny: jde o vládní úplatek za radar ve stylu „bude radar, budou peníze, nebude radar, nebudou peníze“. Kdepak rozvoj Brd, páni starostové, s tím běžte za Rathem – ale po odtroubení radaru jsou Brdy ukradené i Rathovi, včetně vlastní myšlenky národního parku.
Zbyněk Petráček

Kojzar zase řádí! V komunistických Haló novinách se Jaroslav Kojzar věnuje tématu omluva KSČM za období totality. Že odmítá i náznak omluvy, překvapí opravdu málokoho. Že nadává na pravicová média a jejich nedbalé zdrojování, taktéž nikoho nešokuje. Nutno jen dodat, že komunistický koryfej si ve svém rudém rozhořčení spletl Lidové noviny a Mladou frontu Dnes. Inu styl pravicových médií má neblahý vliv i na ty nejzakalenější.
Martin Zvěřina

Škrtat plošně na ministerstvech doporučil dnes prezident Klaus premiéru Fischerovi. Byla to reakce na zprávy, že schodek v rozpočtu na příští rok překročí 200 miliard korun. My prezidentovi doporučujeme jeden škrt-nepodpis, až mu na stůl přinesou zákon, který výrobcům elektřiny, především ČEZu, v příštích letech daruje až 68 miliard na prominutých emisních povolenkách. Věříme, že desítky miliard pro státní rozpočet budou v prezidentových očích vážit víc než stovky milionů, jimiž gymnázium řízené jeho synem obdaroval ředitel ČEZu.
Daniel Kaiser

Velice elegantně utřel Pavla Svobodu z KDU-ČSL mluvčí České televize Šícha. Když lidovec na tiskové konferenci sliboval, že si strana bude stěžovat u ředitele ČT na to, že poslední předvolební debata se má odehrát jen mezi lídry ODS A ČSSD, dostalo se mu odpovědi: "Poslední debaty z pražského studia se zúčastní dvě strany s nejvyššími preferencemi, není řečeno, že to musí být ODS a ČSSD." Být lidoveckým místopředsedou, postaral bych se o to, aby měl předseda tento termín volný.
Martin Zvěřina

Tropické vedro dolehlo na Lidový dům. Z tiskového prohlášení podepsaného Jiřím Paroubkem vysvítá, že předseda strany pochopil dopis středo a východoevropských politiků americkému prezidentovi jako vyhlášení války Rusku: "Na rozdíl od těch politiků i médií, kteří fakticky směřují k vyvolávání konfliktů s dnešním Ruskem, ČSSD chápe, že zejména v zahraničně bezpečnostní oblasti je spolupráce mezi USA, NATO i Ruskem zcela nezbytná a vyvolávání stínů studené války je nebezpečné."
Perlou tiskového prohlášení je ovšem srovnání poválečného vývoje Německa s vývojem v Rusku po pádu komunismu. Nechce se nám věřit, že pan Paroubek je takový ignorant, spíš uvěříme tomu, že to dělá na pokyn prezidenta Putina.
Martin Zvěřina

Ty chudáku, ani na Facebook netrefíš...
"Není se čeho bát. Moderní doba nám přináší mnoho novinek a ulehčení. Facebook je jednou z nich. Umožňuje nám komunikovat a otevřeně diskutovat se širokou veřejností, anebo jednoduše sdílet názory a každodenní problémy s blízkými přáteli. Vše nové není zákonitě špatné. Zkusme společně s ostatními Čechy vstoupit do světa moderní komunikace…"

Odkud to je? Z letáku poskytovatele internetu zaměřeného na seniory? Ne, takto se stranický aparát ČSSD pokouší přimět své aktivisty, aby se pustili do facebookování. Nezávidíme oranžovým marketingovým pracovníkům. Musí být krušné snažit se upoutat pozornost cílové skupiny větami jako "Pro srovnání, v České republice se dosud registrovalo [na Facebook] asi dvakrát více lidí, než v Rusku."

Martin Weiss

Sliby se slibujou... Cyril Svoboda za lidovce vyhlašuje, že po říjnových volbách strana nepůjde do vlády, která by se opírala o přeběhlíky. Zvláštní, přitom v několika takových byl ministrem. Prý budou v KDU ještě diskutovat, jak přeběhlictví zabránit.
Lze se obávat, že na konci roku se bude v KDU spíš diskutovat o tom, jak nazývat ty konstruktivní rozumné a odpovědné poslance, kteří chtějí podpořit sněmovní většinu ve které bude KDU-ČSL účastna.
Martin Zvěřina zdroj

Slepota českobratrské církve, která zaměstnala notorického podvodníka jako ekonoma, bije do očí. Ale není tu nápadné ještě něco jiného, konkrétně podivnost trestní politiky? Jak je možné, že chodil po svobodě člověk, který "byl za obdobnou trestnou činnost v minulosti již patnáctkrát trestně stíhán a devětkrát pravomocně odsouzen k trestu odnětí svobody," a to vše stihl do svých 36 let?
Martin Weiss

 

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz