2024

čtvrtek 16. května


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


 Jsem nekuřák a sportovec. Z tohoto principu nemám pochopení pro kouření. Přesto nepodporuji tuto zprávu, která pod deklarovanou záminkou vysoké ochrany zdraví evropského obyvatelstva a odstranění překážek ve fungování vnitřního trhu zcela nevhodným a nepřiměřeným způsobem reguluje oblast lidské činnosti.

V prvé řadě se musím ohradit kvůli porušení zásady proporcionality, které tato směrnice přináší. Komise vůbec neodůvodnila, proč zvolila tak přísný způsob regulace bez toho, aby nejdříve přistoupila k měkčím typům regulatorních opatření jako je například doporučení.

Dále není patrné proč Komise přistoupila k některým regulatorním opatřením jako je zákaz ochucených tabákových výrobků bez toho, aby měla prokazatelné vědecky doložené důkazy o tom, že ochucené cigarety mají škodlivější či návykovější dopad na uživatele než neochucené tabákové výrobky. Zároveň je nepochopitelné jak se navržená opatření slučují s deklarovaným cílem směrnice, kterým je odstranění překážek ve fungování vnitřního trhu. Pokud se činí opatření, která jsou navržená v projednávané směrnici, nelze je nazvat odstraňováním překážek na vnitřním trhu, ale přímo likvidací trhu s tabákovými výrobky.
Přestože s kouřením nesympatizuji a přeji si také, aby se ani mé děti nestaly kuřáky, nehlasoval jsem pro tuto zprávu.

 

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz