2024

pátek 10. května


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


 Událost týdne: 

Dne 24. ledna rozhodl Nejvyšší soud České republiky, že bývalí poslanci Vít Bárta a Jaroslav Škárka nebudou s konečnou platností potrestáni v údajné korupční kauze. Soud neuznal ani stížnost ministryně spravedlnosti v demisi Marie Benešové, podle které byl osvobozením obou mužů porušen zákon. Vít Bárta uvažuje, že bude po státu vymáhat vzniklou škodu. Škárka dál trvá na tom, že Bárta uplácel. 
 
20. ledna přinesl na Pražský hrad designovaný premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) seznam ministrů své budoucí vlády. Prezident Miloš Zeman od něj převzal seznam kandidátů na ministry už dříve, ale jen neoficiálně. K některým jménům má Zeman výhrady a se všemi kandidáty se chce sejít. 
 
20. ledna se konala schůzka rektorů vysokých škol s prezidentem republiky Milošem Zeman. Česká konfederace rektorů apelovala na Miloše Zemana, aby respektoval platný zákon, podepsal jmenování navržených kandidátů a pak se jednalo dál. K žádné dohodě na Hradě ale nedošlo, podle rektora Masarykovy univerzity Mikuláše Beka bude ovšem dialog mezi prezidentem a rektory pokračovat. 
 
21. ledna oznámil mluvčí ministerstva spravedlnosti Robert Schuster, že tři bývalý poslanci ODS - Petr Tluchoř, Marek Šnajdr a Ivan Fuksa podali žádost o odškodnění kvůli jejich zatčení a následné vazbě v případu Jany Nečasové. 
 
21. ledna byl schválen program schůze Poslanecké sněmovny, ve kterém je hlavním bodem jednání o novele služebního zákona. Projednání předlohy v úvodním kole si dal prezident Miloš Zeman jako podmínku pro jmenování nové vlády ČSSD, hnutí ANO a KDU-ČSL. 
 
22. ledna zasahovala Policie České republiky v několika budovách České pošty. Akce údajně souvisela s vyšetřováním činnosti bývalého zaměstnance podniku. Policie zatkla devět lidí. Případ se týká zadávání veřejných zakázek. 
 
23. ledna oznámila Klára Samková, že ukončí působení ve straně TOP 09 a povede kandidátku hnutí Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury ve volbách do Evropského parlamentu. 
 
24. ledna oznámil designovaný předseda vlády Bohuslav Sobotka (ČSSD), že novým šéfem Úřadu vlády České republiky bude Pavel Dvořák, který působí jako tajemník městského úřadu Slavkova u Brna. Dvořák není členem žádné politické strany. 
 
25. ledna se konal celostátní sjezd Strany zelených (SZ) – strana si zvolila svého předsedu, kterým se opět stal Ondřej Liška, když porazil Petra Štěpánka. Liškovi dalo hlas 125 delegátů ze 198 přítomných. Štěpánek obdržel 66 hlasů. 
 
Telegraficky: 
 Dne 20. ledna jmenoval prezident republiky Miloš Zeman Jana Musila a Jiřího Zemánka ústavními soudci, 
 dne 21. ledna jmenoval prezident Miloš Zeman 12 rektorů vysokých škol, 
 dne 23. ledna podal bývalý policejní prezident Martin Červíček rozklad proti svému odvolání z postu policejního prezidenta. 
 

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz