2024

12. května


Liberecká ODS www.ods.cz napište nám

Aktuálně:

15.3.2022

NOVINKY ODS

Více ]

28.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

21.2.2022

NOVINKY ODS

Více ]

17.1.2022

NOVINKY ODS

Více ]

19.11.2021

NOVINKY ODS

Více ]

archiv novinek ]


Aktuality:


Již počtvrté se Jablonec nad Nisou připojí ke kampani na podporu manželských a partnerských vztahů Národní týden manželství. V týdnu od 10. do 16. února proběhne Týden partnerství, který pořádá město ve spolupráci s MC Jablíčko, DDM Vikýř a dalšími organizacemi. Jeho téma je „Ohromné maličkosti: Malé kroky k velkým vztahům“.

„Stále platí, že v Jablonci chápeme rodinu v rozpětí všech generací. Nechceme upřednostňovat jen mladé rodiny s malými dětmi, chceme obsáhnout celé spektrum lidského života. I proto podporujeme Národní týden manželství a pořádáme akce, ze kterých si vyberou všechny generace,“ říká náměstkyně primátora Soňa Paukrtová.

Jablonecký týden, během nějž se mluví o partnerských a rodinných vztazích, vyvrcholí v neděli 16. února v paseckém Chronosu, kde DDM Vikýř s městem pořádá od 15 hodin Bál princů a princezen. „Město společně s Jablíčkem a Vikýřem vyhlásilo výtvarnou soutěž nejenom pro děti na téma: Až budu máma, až budu táta, a právě tady vyhlásí nejlepší. Všichni se pak mohou těšit na malé kulturní překvapení,“ slibuje manažerka rodinné politiky Simona Hušková. Před tím však je připravená řada besed, tvořivých dílen i dnes tak populární geocaching. A všechny mají společné téma – partnerství, manželství, rodina.

Jablonec, držitel titulu Obec přátelská rodině z roku 2008, byl v roce 2010 prvním a jediným městem, které se připojilo k celostátní iniciativě Národní týden manželství. Díky dobré prorodinné politice vznikla ve městě například mateřská škola v areálu nemocnice, kam jsou umisťovány přednostně děti mladší tří let, objevily se víkendové jízdenky do autobusů, rodinné vstupenky do kina, v létě pak zvýhodněné vstupenky na sluneční louku u bazénu.

Během čtyř let přijeli do Jablonce v Týdnu partnerství například MUDr. Radim Uzel nebo zakladatel kampaně Týden manželství Richard Kane z Velké Británie. „Letos Jablonec navštíví v pondělí 10. 2. spoluzakladatel Národního týdne manželství v České republice Petr Činčala, který bude v MC Jablíčko od 15.30 hodin mluvit o manželství, partnerství a vztazích,“ zve Hušková. Podrobný program Týdne partnerství 2014 je na www.jabloneckarodina.cz

Už v roce 2009 pořádalo Týden věnovaný manželství MC Jablíčko, které svým programem podporuje manželství po celý rok. Nabízí například zdarma vztahové poradenství s hravým dopolednem, čtvrteční přednášky o rodině, výchově dětí či finanční gramotnosti, rodinné pobyty, páteční setkávání rodin i jednotlivců s dětmi v rámci projektu Láska, rodina, zdraví. Celá nabídka MC Jablíčko je na www.mcjablicko.cz.

Vyhledávání



Přihlášení






Odkazy

 Petr Beitl

Poslanec PS PČR

 

blog.idnes.cz

ODS Jablonec nad Nisou, Komenského 23/7, 466 01 Jablonec nad Nisou
Tel.: 910 980 110, GSM: 603 489 934, E-mail: os.jablonec@ods.cz